Χρήσιμα Άρθρα

Print

Ηλεκτρικές Σκούπες: Τύποι και Χαρακτηριστικά
Υπάρχουν διάφοροι τύποι από ηλεκτρικες σκουπες και κάθε μια από αυτές τις μηχανές καθαρισμού έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Οι οικιακού τύπου ηλεκτρικες σκουπες είναι συνήθως φθηνές κι έχουν μικρό βάρος. Οι επαγγελματικές ηλεκτρικες σκουπες κυκλοφορούν σε 2 συνήθως τύπους: την όρθιου τύπου και αυτή που δένεται πίσω από την πλάτη του χειριστή. Το προσωπικό καθαρισμού συντήρησης συνήθως χρησιμοποιεί ηλεκτρικες σκουπες για την απορρόφηση σκόνης και υγρών από τα δάπεδα. Το προσωπικό καθαρισμού βιομηχανικών χώρων και εργοταξίων χρησιμοποιεί ηλεκτρικες σκουπες ενισχυμένου τύπου για τις ανάγκες των απορριμμάτων του χώρου.

Οι οικιακού τύπου ηλεκτρικες σκουπες συνήθως κοστίζουν λιγότερο από 200 Ευρώ κι έχουν μια διάρκεια ζωής γύρω στα 5 έτη. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες είναι πλαστικές κι έχουν ένα μοτέρ απορρόφησης. Είναι συνήθως μικρότερου μεγέθους από τις ηλεκτρικες σκουπες επαγγελματικού τύπου και μπορεί να έχουν φίλτρο ή όχι.

Οι επαγγελματικού τύπου ηλεκτρικες σκουπες είναι πλαστικές ή μεταλλικές και έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις αντίστοιχες οικιακού τύπου. Στις περισσότερες ηλεκτρικες σκουπες επαγγελματικού τύπου, τα καλώδια έχουν μεγάλο μήκος κι οπωσδήποτε γείωση προστασίας του χειριστή της. Πολλές φορές διαθέτουν 2 μοτέρ.

Οι ηλεκτρικες σκουπες όρθιου τύπου κυκλοφορούν σε οικιακά κι επαγγελματικά μοντέλα. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες περιλαμβάνουν βούρτσα, μοτέρ και κουτί που περιέχει σακούλα φίλτρου ή κάδο χωρίς σακούλα στα οποία συγκεντρώνονται τα σκουπίδια. Οι ηλεκτρικες σκουπες όρθιου τύπου μπορεί να περιλαμβάνουν διάφορα εξαρτήματα όπως σωλήνα επιμήκυνσης, βουρτσάκια και διακόπτες ελέγχου. Αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες είναι ιδανικές για τον καθαρισμό επίπεδων ανοιχτών επιφανειών και μικρών διαδρόμων.

Οι ηλεκτρικες σκουπες πλάτης συνήθως αποτελούνται από ένα κάνιστρο κι ένα μακρύ σωλήνα. Σε αυτές τις ηλεκτρικες σκουπες, το κάνιστρο το οποίο είναι συνήθως πλαστικό και πάντα μικρού βάρους, δένεται στην πλάτη του χειριστή. Το κάνιστρο περιλαμβάνει συνήθως ένα μοτέρ στη μια άκρη και μια σακούλα φίλτρο στην άλλη. Ο σωλήνας συνδέεται στην ηλεκτρική σκούπα και διαθέτει εξαρτήματα για όλων των ειδών καθαρισμούς. Οι ηλεκτρικες σκουπες πλάτης είναι ιδανικές για καθαρισμό δυσπρόσιτων επιφανειών και μεγάλων διαδρόμων. Εξαιτίας της δυνατότητας μεταφοράς τους, αυτές οι ηλεκτρικες σκουπες χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς καθαρισμούς.


Καθαρισμός Γραφείου-Σπιτιού. Ποιές οι Διαφορές;
Υπάρχουν τελικά διαφορές μεταξύ του καθαρισμού γραφείων και του καθαρισμού σπιτιών; Η απάντηση είναι ναι, αλλά ποιες ακριβώς είναι αυτές οι διαφορές;

Ο καθαρισμός γραφείων είναι μια ανάγκη για τη λειτουργία μιας επιχείρησης κι έτσι θεωρείται έξοδο για τη λειτουργία της. Τα έξοδα λειτουργίας είναι μέρος ενός προϋπολογισμού της επιχείρησης κι έτσι το κόστος του να έχεις τα γραφεία σου καθαρά έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό που διαθέτεις. Αυτό από την άλλη πλευρά δεν είναι το θέμα με τον καθαρισμό ενός σπιτιού. Ο καθαρισμός του σπιτιού έχει να κάνει με την απόφαση του ιδιοκτήτη ή ενοίκου του να καθαρίσει ο ίδιος το σπίτι ή να πληρώσει κάποιον άλλο να καθαρίσει.

Ο καθαρισμός σπιτιών και ειδικότερα οι προσδοκίες για το επίπεδο καθαρισμού σε ένα σπίτι εξαρτάται από τους ενοίκους του. Ο καθαρισμός γραφείων από την άλλη εξαρτάται κυρίως από το είδος της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές για τον καθαρισμό. Οι νομικές απαιτήσεις είναι τέτοιες που αν δεν διατηρούν υψηλό επίπεδο καθαρισμού μπορεί να χάσουν και την άδεια λειτουργίας τους. Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για σκληρή δουλειά στο θέμα του καθαρισμού.

Ο καθαρισμός σε ένα κτίριο που στεγάζονται σύμβουλοι ή χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν είναι τόσο απαιτητικός. Η χρήση ηλεκτρικής σκούπας και ο καλός καθαρισμός της τουαλέτας είναι συνήθως αυτό που ζητείται. Επειδή στα γραφεία υπάρχουν πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνήθως δεν ζητείται από τους καθαριστές να τα καθαρίζουν. Πρέπει απλά να φροντίζουν για το άδειασμα των καλαθιών και τον καθαρισμό των δαπέδων.

Σε πολλά μεγάλα κτίρια ο καθαρισμός ανατίθεται σε συνεργεία καθαρισμών, ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές τους να έχουν να κάνουν με έξοδα βάσει του διαθέσιμου προϋπολογισμού τους. Κάποιες φορές επιλέγουν την εταιρία καθαρισμού με τη χαμηλότερη τιμή, αλλά κάτι τέτοιο δεν εγγυάται καλό καθαρισμό. Η εταιρία καθαρισμού που έχει δώσει προσφορά με χαμηλή τιμή, είναι βέβαιο ότι δεν θα κάνει τόσο καλή δουλειά όσο θα έπρεπε.

Υπάρχουν πολλά εμπορικά κτίρια και χώροι που πρέπει ο καθαρισμός τους να είναι σχολαστικός. Τα δάπεδα και οι τουαλέτες τους πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά. Τα τζάμια τους, εσωτερικά κι εξωτερικά, επίσης πρέπει να καθαρίζονται τακτικά ειδικά αν πρόκειται για κατάστημα πωλήσεων που προβάλει τη βιτρίνα του. Τα ξύλινα ή μαρμάρινα δάπεδα πρέπει να γυαλίζονται τακτικά ώστε να λάμπουν. Όλες αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται από επαγγελματίες του είδους.

Συνήθως οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κτιρίων σπάνια συναντούν την εταιρία καθαρισμού. Αν ο καθαρισμός δεν γίνεται καλά, οι ενοικιαστές παραπονιούνται στους ιδιοκτήτες, εκτός κι αν οι ίδιοι έχουν αναθέσει τον καθαρισμό σε εταιρία καθαρισμού. Καθώς ο καθαρισμός γίνεται συνήθως εκτός ωραρίου λειτουργίας των γραφείων, πολύ σπάνια βλέπει κανείς τους καθαριστές και σε κάποιες περιπτώσεις τα άτομα που καθαρίζουν δεν είναι τα ίδια κάθε φορά.

Για να εξασφαλιστεί ότι ο καθαρισμός γίνεται τουλάχιστον ως ένα ελάχιστο επίπεδο ποιότητας, οι ιδιοκτήτες των κτιρίων συνάπτουν συμβάσεις με τις εταιρίες καθαρισμού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα πλεονέκτημα. Η σύμβαση για τον καθαρισμό υπογράφεται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και στη λήξη της σύμβασης οι ιδιοκτήτες των κτιρίων μπορούν να διαπραγματευτούν το κόστος και τις απαιτήσεις για τον καθαρισμό. Αν δεν είναι ευχαριστημένοι με την ποιότητα καθαρισμού θα ψάξουν για άλλο συνεργείο καθαρισμών.

Ο καθαρισμός γραφείων γίνεται πολλές φορές με χαμηλό κόστος κι αυτό γιατί οι εταιρίες καθαρισμού χρεώνουν χαμηλό κόστος προκειμένου να πάρουν μια δουλειά. Στη συνέχεια προσπαθούν να αυξήσουν τις τιμές με την ανανέωση των συμβάσεων. Συνήθως η τιμή καθορίζει τις ώρες που θα αφιερώσει μια εταιρία καθαρισμού για τον καθαρισμό γραφείων. Το πόσο γρήγορα θα τελειώσει ένας καθαρισμός δεν συνδέεται απαραίτητα με την αποτελεσματικότητά του και με την ποιότητα.

Ο καθαρισμός σπιτιών είναι διαφορετικός. Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού προσέχει περισσότερο την ποιότητα κι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Πληρώνει για τον καθαρισμό ο ίδιος και απαιτεί να δει μεγαλύτερη αξία για όσα ξοδεύει. Ο καθαρισμός απαιτεί περισσότερη εργασία από ότι σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Ένα μέσο σπίτι σπάνια καθαρίζεται κάθε ημέρα. Καθαρισμός συνήθως γίνεται ανά εβδομάδα ή δεκαπενθήμερο. Σε κάποιες περιπτώσεις η καθαρίστρια κάνει κι άλλες δουλειές στο σπίτι κι έτσι ο χρόνος εργασίας της είναι μεγαλύτερος.

Ο καθαρισμός του δαπέδου και της τουαλέτας δεν αρκεί για την περίπτωση ενός σπιτιού. Ειδικά αφού οι τουαλέτες περιλαμβάνουν και μπάνιο ή ντουζ. Οι κουζίνες είναι μεγαλύτερες, υπάρχουν πολλά σκεύη και συσκευές, σε αντίθεση με έναν επαγγελματικό χώρο στον οποίο υπάρχουν μερικά ποτήρια και ίσως κι ένας φούρνος μικροκυμάτων. Επειδή ένα σπίτι δεν καθαρίζεται συνήθως καθημερινά, πολλές φορές σκόνη και βρωμιές συσσωρεύονται και όλες οι οριζόντιες επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται.

Τόσο στην περίπτωση του καθαρισμού γραφείων όσο και στον καθαρισμό σπιτιών, ο χρόνος είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Στη περίπτωση των γραφείων υπάρχει ένα ποσό που διατίθεται και ο χρόνος του καθαρισμού προσαρμόζεται σε αυτόν. Στη περίπτωση των σπιτιών ισχύει το αντίστροφο, δηλαδή ο ιδιοκτήτης του πληρώνει για το χρόνο που απαιτείται να καθαριστεί το σπίτι. Το μέγεθος του χώρου προς καθαρισμό προσδιορίζει το χρόνο που απαιτείται. Όσο μεγαλύτερος ο χώρος τόσο περισσότερος ο χρόνος που απαιτείται.

Στους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους οι ιδιοκτήτες είναι ευχαριστημένοι με τα βασικά στον καθαρισμό. Στα σπίτια όμως όσο λιγότερος καθαρισμός γίνεται τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης για να καθαρίσει.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του καθαρισμού επαγγελματικών χώρων και σπιτιών είναι το κόστος. Στους επαγγελματικούς χώρους ο καθαρισμός πληρώνεται γιατί είναι αναγκαιότητα. Αν ο καθαρισμός γίνεται καλά ή όχι δεν είναι το κεντρικό θέμα, το κόστος έχει σημασία γιατί αποτελεί έξοδο για την επιχείρηση. Στους οικιακούς χώρους το κόστος έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αν οι άνθρωποι διαθέτουν τα χρήματα θα προσλάβουν εταιρία καθαρισμού, αν όχι θα καθαρίσουν μόνοι και για αυτό ψάχνουν την τελειότητα.

Ναι, υπάρχει διαφορά στον καθαρισμό, η ποιότητα όμως του καθαρισμού εξαρτάται από το πόσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις.

Saturday the 25th. (c) 2017 economiki.gr - ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
Template by QualityJoomlaTemplates